Sunday, 27 March 2011

Cerita Haris Rayyan ...

Posted by Rayyan Fathi at 04:42
Sudah lama Ucu tak update blog Rayyan. Mungkin sudah hampir setahun agaknya.

Ucu busy sangat. (Tapi Ucu tak suka ngaku dia busy dan tak suka orang cakap dia busy).

Hari ini Rayyan tengok Ucu busy juga. Macam-macam kerja dia buat. Daripada jadi 'tukang masak', tukang sapu, tukang kemas, tukang cuci pinggan, tukang bawa kereta [driver], pendek kata semua tukang, lah.

Tapi lepas Rayyan kenyit-kenyit mata kat Ucu.. akhirnya Ucu update juga blog Rayyan yang sudah jadi hutan rimba dengan semak samun ini.

Tapi Ucu kata, dia nak update blog Rayyan hari ini dengan gambar-gambar jerlah. Gambar-gambar ini Ucu ambil pagi tadi, daripada mula Rayyan belum mandi dan masih dengan baju tidur sambil jadi pembantu Ucu sapu sampah dalam rumah, hinggalah Rayyan hantar Tok Nab kat Hentian Duta dan jadi 'engineer' cek paip bomba.

Tapi Ucu frust juga, camera cap ayam dia tak dapat bagi effect yang menarik. Apa-apapun Ucu sayang camera cap ayam dia tu. Tapi Ucu masih bertanya juga, bilalah Ucu nak dapat DSLR idamannya itu? Ucu kata nanti dia kahwin, dia tak mahu minta gelang-rantai-berlian tapi dia nak minta DSLR dalam dulang hantaran dia nanti. Bagi DSLR complete set pun OK. Tak perlu banyak-banyak dulang. 3-5 dulang pun dah cukup. Tak perlu bagi coklat-kasut-handbag-perfume - segala bagai barang wanita itu. Itu semua Ucu boleh beli sendiri yang murah-murah jer. Tapi, bagi set DSLR cukup lah. Hahaha... Siapalah agaknya jejaka bertuah yang akan berikan hantaran itu pada Ucu ya?

Rayyan doakan 11.11.11 ya Ucu... Ameennnnnnnn...Rayyan tolong Ucu sapu sampah. Tapi semua aksi Rayyan menyapu yang lain-lain Ucu tak sempat rakam sebab bateri camera Ucu habis pula. Haishhh Ucu ni lah... Adeiiii...


Oleh kerana Rayyan jadi orang pertama yang bersiap dan sudah sedia untuk keluar, jadi Rayyan kena ambil angin kat tepi tingkap rumah Ucu dulu sementara tunggu TokNab - Umi - Ucu bersiap pula..


Penatlah tunggu lama sangat...


Panjat pumpkin chair pula lah...


Umi pegang apa itu?


Abi dan Tok Nab sedang diskusi politik. Rayyan dengar dia orang sebut pasal pilihanraya di S*r*w*k. bla..bla..yada..yada...


Uyeh! Tok Nab bagi roti...


Sedihlah Tok Nab dah nak balik... :-(

Opsss!! Ucu kata nanti dia continue cerita Rayyan jadi 'engineer' cek paip bomba kat Hent. Duta itu. Sekarang Ucu nak continue kemas bilik kerja dia yang sudah **tuttttt* [bersepah & disepahkan]

To be continued...

0 comments:

Post a Comment

 

Haris Rayyan Fathi Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez